Yaşam Çocuk

Yaşam Çocuk
Çocuk Dünyası

Sayfalar

22 Nisan 2011 Cuma

Çocuklar için 23 Nisan Armağanı Peer Gynt

İş Sanat'ın 23 Nisan armağanı Peer Gynt

Düşlerle gerçeğin iç içe geçtiği bitmeyen bir macera Peer Gynt'ü (Per Günt), E.Grieg'in bestesiyle H.Ibsen'in bu ünlü eserini Işıl Kasapoğlu yönetiyor. 24 Nisan Pazar günü sezonun son gösterisi yapılacak.
Yaprak Sandalcı’nın çocuklar için tasarladığı oyunlu klasik müzik konseri “Ben Kimim? Peer Gynt” (Per Günt) bu sezon da insanoğlunun yanıtı en zor sorularından birine çocuklarla birlikte yanıt aramaya devam ediyor. Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, Semaver Kumpanya ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan oyuncular ile İstanbul Klarnet Korosu ve Ayla Algan’ın sahne aldıkları gösteri, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ertesinde saat 15.00’de tüm miniklere İş Sanat’ta ikinci bir bayram sevinci yaşatacak.


Çocuklar için sahnelediği klasik müzikli oyunlarla beş sezondur minik izleyicilerin favorisi olan İş Sanat, Ben Kimim? Peer Gynt (Per Günt) ile bu kez dünyada iki ilki bir arada gerçekleştiriyor. Birincisi; tiyatro repertuarının en önemli eserlerinden biri olan Norveçli usta yazar Ibsen'in Peer Gynt adlı oyununun, Yaprak Sandalcı tarafından yine Norveç'in en ünlü bestecisi olan Grieg'in aynı adlı senfonik eseri üzerine şarkı sözleri olarak yerleştirilerek, çocuklar için "oyunlu müzik" formuna kavuşmuş olması, ikincisi ise Grieg'in senfoni orkestrası için yazmış olduğu eserin Gürhan Eteke tarafından klarnet korosu için uyarlanmış olması…

Yönetmen Işıl Kasapoğlu, orkestra şefi Serdar Yalçın, koreograf Duygu Güngör, dekor ve kostüm tasarımı Karina Cheres ve usta tiyatrocu Ayla Algan.


Anne babalar ve çocuklar sahnede birlikte

İş Sanat’ın “oyunlu klasik müzik konseri” projesi özellikle ilköğretim seviyesindeki çocukların beğenisi göz önünde bulundurularak tasarlandı. Sahnede profesyonel tiyatrocu ve dansçıların yanında çocuklar ve gençler de yer alıyor. Bunların arasında birçok aile bulunuyor. Sahnelenen dev yapıtlar, kocaman bir aileye dönüşen Koroporte ekibiyle canlanıp, şarkılara dönüşüyor.


Yazar: Henrich Ibsen

Besteci: Edvard Grieg

Oyunlu Müzik Uyarlaması: Yaprak Sandalcı

Orkestrasyon: Gürhan Eteke

Yönetmen: Işıl Kasapoğlu

Yönetmen Yardımcısı: Gülin Kılıçay

Sahne ve Kostüm Tasarımı: Karina Cheres

Işık Tasarımı: Cem Yılmazer

Koreografi: Duygu Güngör

Koro: Koroporte

Orkestra: İstanbul Klarnet Korosu

Orkestra Şefi: Serdar Yalçın

Oyuncular, Dansçılar ve Koro: Tansu Biçer, Serkan Keskin, Özlem Durmaz, Duygu Güngör, Sevi Algan ve Ayla Algan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi