Dünyaca ünlü Barbie bebeklere yüklenen sistemle artık konuşabilen ve şarkı söyleyebilen bebekler üretildi. Mattel firmasının yapay zeka üzerine uzmanlaşmış San Francisco merkezli ToyTalk firmasıyla ortaklaşa ürettikleri Hello Barbie’ler gelecek ay oyuncak pazarında yerini alacak. Şirketin beklentisi yılbaşı alışverişi döneminde yeni model Barbie’lerden 6 milyar dolar kazanç elde etmek. Ses sinyallerini metin haline getiriyor.
Kolyesinde mikrofon gizli
Oyuncak bebekler eskiden vücutlarına monte edilen küçük kasetler, dijital çipler ve kayıt cihazları sayesinde şarkı söyleyebiliyor ya da “Merhaba”, “Seni seviyorum” gibi birkaç sözcük, cümle telaffuz edebiliyorlardı. Ancak son beş yılda yapay zeka ve ses tanıma teknolojilerinde yaşanan gelişmeler akıllı telefon, bilgisayar ve otomobil başta olmak üzere günlük hayatımızdaki cihazların kullanıcılarıyla mantıklı diyaloglar kurmalarına imkan verdi. Ve bu teknolojilerin oyuncak dünyasına sıçraması da gecikmedi. Aylardır üzerinde çalışılan yeni Barbie’lerin eski Barbie’lerden fiziksel olarak tek farkı kalçalarının pil yerleştirilebilmesi için çok az genişletilmiş olması ve sırtlarında mini bir USB şarj ünitesi bulunması. Kolyesine gizlenen mikrofon ise kemerinin tokasına bastırılmasıyla çalışıyor. Wi-Fi ile internete bağlı oyuncaktan gelen ses sinyallerini, ses tanıma yazılımı metin haline getiriyor. Bu metin analiz edildikten sonra Mattel
ve ToyTalk tarafından yazılan binlerce cümle arasından doğru karşılığı seçiliyor ve bu karşılığı Barbie’nin söylemesi sağlanıyor. Ve tüm bunlar saniyeler içinde gerçekleşiyor.
3 bin cümle yazıldı
New York Times’ın haberine göre Hello Barbie için bugüne kadar 3 bin cümle yazılmış. Cümleler çoğunlukla moda, kariyer, hayvanlar gibi konular üzerine yazılmış. Barbie çocuklara hangi müzisyenleri sevdiklerini sorabiliyor. Ve olası 200 farklı yanıta karşı da hazırlıklı. Taylor Swift yanıtını alırsa “Benim de şu sıralar favorim o” karşılığını veriyor. My Bloody Valentine için ise önceden kurgulanmış karşılığı şöyle: “Tam bir emo grup.” Hello Barbie, kurduğu diyalogları unutmuyor ve haftalar sonra bir başka konuşmasında bu bilgilere gönderme yapabiliyor.
Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eğlence - Çocukça Çocuk Sitesi