Yaşam Çocuk

Yaşam Çocuk
Çocuk Dünyası

Sayfalar

11 Şubat 2015 Çarşamba

Anaokulu Ve Yuvanın Faydaları Nelerdir?


anaokulu aktivitelerDoğru Anaokulu ve Yuvayı Seçmek
Çocuğunuzu anaokuluna göndermeyi düşünüyorsanız, bu yaş için iki seçeneğiniz vardır.
Okul öncesi oyun grupları: Buralar yuvalardan daha az resmi olurlar ve en erken 2,5 yaşındaki çocukları kabul ederler.
Yuvalar: Buralar ise, daha planlı programlıdırlar. Diğerleri Diğerleri daha küçük çocukları kabul etse bile, devlete ait yuvalar dört yaşın altındaki çocukları kabul etmezler.
Yuvada kaç çocuk var? Standartları nelerdir? Bir çok yeri gezip bunları öğrenmeli ona göre karar vermelisiniz. Orada bir gün oturup oturamayacağınızı sorun. Böylelikle yuvayla ilgili daha net bir bilgi edinirsiniz. Çocuğunuzun nelere ihtiyaç duyacağını belirleyin. Ve yuvanın bu ihtiyaçlara karşılık verip veremeyceğini sorgulayın. Eğer çocuğunuz enerjik ve hareketli ise dışarıda geniş oyun alanı bulunuyor mu? buna dikkat edin. Eğer çocuğunuz çekingen ve utangaç ise anaokulun ne kadar
samimi olduğuna bakın.

Anaokulu Ve Yuvanın Faydaları Nelerdir?
Gerek oyun grupları, gerekse yuvalar kum, su ve hayal gücü aktiviteleri, dış mekân oyunları, hikâye dinletisi, yemek pişirme ve yaratıcı oyunlar gibi benzer faaliyetler sunarlar. Böylece çocuğunuz sosyal becerilerinin gelişmesi için temel gereklilik olan, diğer çocuklarla oynama fırsatı bulur. Çocuğunuz için hangi okul öncesi kurumun daha iyi olacağına dair herhangi bir karar vermeden önce Kendi başına giyinmek gibi, bir kaç pratik beceri kazandırmak çocuğunuzun anaokuluna daha kolay alışmasını sağlar. Uğraştırmadan iliklenen düğmeli kıyafetleri seçmeniz gerekmektedir.
-Paltosunu, montunu veya kabanını giyip çıkararak uygulama yapmasına yardımcı olun. Eğer kıyafeti fermuarlı ise fermuarının ucuna bir halka takabilirsiniz. Bu sayede daha kolay açıp kapatabilir
– Bu yaştaki birçok çocuk yapışkanlı ayakkabıları tercih eder. Bağcıklı yerine yapışkanlı veya tokalı ayakkabı satın alınız. Her seferinde doğru ayağı bulmasının bir önemi yoktur.
– Beli lastikli pantolonlar seçiniz. Fermuara göre daha kolay giyip çıkarılabilir. Ona pantolonu giyerken nasıl oturup bacakları sokacağını öğretiniz.
– Kızınız için önden iliklenen elbiseler tercih edilmelidir. Arkadan ilikli elbiseler tercih edilmemelidir.



Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi