Yaşam Çocuk

Yaşam Çocuk
Çocuk Dünyası

Sayfalar

8 Ocak 2012 Pazar

Çocuk Kitapları Yaratıcı Drama Atölyeleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık (YKSY) "Çocuk atölyeleri" , Ocak ayında üç atölye ile devam ediyor. 7 Ocak Cumartesi günü "Kış Masalları"yla başlayacak, Galatasaray'daki Yapı Kredi Kültür Merkezi 'nde gerçekleşecek ilk üç atölyeyi Özlem Seller yönetecek.
Kış Masalları, bahar, yaz ve güz masallarıyla devam eden“Mevsim Masalları” dizisinin ilk kitabı. Her yaştan çocuğun ilgisini çeken bu masallar uzun ve soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtmakla kalmıyor. Bu kitabı yaratıcı drama yöntemiyle okuma atölyesine 7 Ocak Cumartesi günü 11.00-12.00 saatleri arasında 6-9 yaş aralığındaki çocuklar katılabilecek.
14 Ocak Cumartesi "Pembe Maymun Pepe" atölyesi 6-8 yaş arası gene aynı yer ve saatte gerçekleşecek. Aynı gün 7-9 yaş arası çocuklar için saat 12.15-13.15'te ise, "Meraklı Karınca Cimcim Yollarda" atölyesi var. Pinokyo’nun yazarı Carlo Collodi’den Pembe Maymun Pepe gene yaratıcı drama yöntemiyle okunacak. Kardeşlerine hiç mi hiç benzemeyen Pembe Maymun Pepe haylazlığı ve oburluğuyla ünlüdür. Tabii bir de başına çeşitli belalar açan merakıyla.
İkinci atölyede, "Meraklı Karınca Cimcim Yollarda" kitabı okunacak. Karınca arkadaşı Tintin ile kırlangıç Kırla’nın sırtında yollara düşen Cimcim, Marmara Bölgesi’nden başlayıp Ege’yi katederek Akdeniz’e uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Meraklı Karınca Cimcim Yollarda kitabında çocuklar Bursa, Kuş Cenneti, Allianoi, Bergama, İzmir, Efes, Pamukkale, Dalyan, Demre ve Antalya gibi yurdumuzun tarihi ve doğal güzelliklerle bezeli yerlerinde geziyor.
Ayın son atölyesi 28 Ocak Cumartesi günü saat: 13.00–14.00 arasında "Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor" kitabı üzerine olacak. Bu atölyeyi kitabın yazarı da olan Sara Şahinkanat yönetecek. Kitapta, yavru ahtapot Nino, ahtapot olmaktan nefret ediyor! Her sabah sekiz kollu kazağını giymek, sekiz eldiven takmak ona çok zor geliyor. Annesi, bu durumun geçici olduğunu, büyüdükçe ahtapot olmayıçok seveceğini söylüyor ama söyledikleri Nino’nun bir kulağından giriyor, diğerinden çıkıyor.
Yavru ahtapot Nino’nun maceralarını yazarı Sara Şahinkanat etkinlik sonrası Yapı Kredi Yayınları Galatasaray Kitabevi’nde minik okurlarının kitaplarını da imzalayacak.
Atölyeler, 24 çocuk ile sınırlı olduğundan rezervasyon gerekiyor. (0212 252 47 00)
Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi