Yaşam Çocuk

Yaşam Çocuk
Çocuk Dünyası

Sayfalar

21 Haziran 2011 Salı

HİPERAKTİF ÇOCUKLARA ÖNERİLER

Öğretmeninizin her söylediğini hatırlayamayabilirsiniz. Hatırlamanızı kolaylaştıracak biryöntem, bazı anahtar kelimeleri yazın. Örneğin, ev ödeviniz şu şekildeaçıklandıysa; “Ödevinizi el yazısıyla, en az 2 paragraf olmak üzere bir dosyakağıdına yazın.” Eve gidince hatırlamak amacıyla kendinize şöyle bir notdüşebilirsiniz: ~el yazısı ~iki paragraf ~dosya kağıdı. Sınıfta arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Hızlıyazı yazan bir arkadaşa, öğretmenin söylediği önemli şeyleri sizin için not etmesinirica edebilirsiniz.

Dersçalışırken, ödevlerinizi ne kadar sürede bitirebileceğinizi tahmin edin. Sonraödevi yaparken saate bakıp gerçekten ne kadar sürede bitirdiğinizi bir yerekaydedin. Bir süre sonra ödevlerin süresini tahmin etmede daha başarılıolacaksınız, dolayısıyla zamanınızı daha iyi ayarlayabileceksiniz. Yapacağınızişler çoksa bir liste yapmanızı öneririz:
1- Matematik ödevini yap.
2- Şiiri ezberle.
3- Harita ödevini yap.
4- Odanı toparla.
5- Çöpü dışarı çıkar.
Ayrıca odanıza büyük bir takvim, karatahta ya da mantar pano asabilir, üzerlerine notlarınızı görevleriniziyazabilirsiniz.
Odanızdağınık, masanız ve okul çantanız karışıksa önce bir büyüğünüzden yardımisteyerek, onları nasıl düzenleyeceğiniz konusunda fikir alın. Hiperaktifçocukların odalarında en yardımcı olacak elemanlar, raflardır.
Organizeolmada renklerden de yardım alabilirsiniz. Örneğin Türkçe dersine aitmalzemeleri kırmızı dosyaya, resme ait olanları yeşil bir dosyayakoyabilirsiniz.
Dersçalışırken anne babalar, evdeki öğretmenler ya da bir arkadaşları ile konularınüzerinden geçerek ya da onlarla konuyu tartışarak en iyi öğrenirler. Bazılarıda okuduklarından en önemli bölümlerin altını çizerek çalışır. Bazıları da özetçıkararak olabilir. Bir diğer yöntem de bir yandan yürüyüp okuduğunu kendikendine tekrar etmek, değişik yerlerde çalışmak ve çalışmaya sık sık ara vermekgibi.
Hersınava birkaç gün öncesinden, her gün bir parça olmak üzere çalışın.Sınavlarda, soruyu bir değil iki kez okumayı alışkanlık edinmeye çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi