Yaşam Çocuk

Yaşam Çocuk
Çocuk Dünyası

Sayfalar

28 Mart 2011 Pazartesi

Trakya kukla festivali başladı

4. Uluslararası Trakya Kukla Festivali'nin ikinci gününde Uçaneller, İspanya ve Tayvan ekipleri, Kırklareli'de hünerlerini sahneledi.
Kültür Merkezi Solunu'ndaki etkinlik Uçaneller ekibinin, ''Kırmızı başlıklı kız'' isimli gösterisiyle başladı. Festival kapsamında, İspanya ve Tayvan ekipleri de gösterilerini sergilediler.
Tayvan, İran, İspanya, İtalya, Arjantin, Belçika, Brezilya, Ukrayna ve Türkiye'den 12 ekip, 4. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve ilçelerde gösteri yapacaklar.
Uçaneller ekibi sorumlusu Devrim Elif Varol, her oyunda, öğrencilere mesajlar verildiğini söyledi.
Varol, kukla festivallerinin özellikle çocukların zihinlerini geliştirmeleri ve beyin jimnastiği yapması açısından da faydalı olduğunu kaydetti.

Trakya'yı kukla merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Varol, ''Kırmızı başlıklı kız'' oyununda çocuklara ailelerinin sözlerinden çıkmamaları, büyüklerin sözlerinin dinlenmesi gibi mesajlar verildiğini belirtti.
Uçaneller Kuklaevi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Trakya Festivali, 3 Nisan'da sona erecek. Festival, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ valiliklerinin yanı sıra Lüleburgaz, Babaeski, Vize ve Çorlu belediyeleri tarafından da destekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi