Yaşam Çocuk

Yaşam Çocuk
Çocuk Dünyası

Sayfalar

11 Ekim 2010 Pazartesi

Black Knight


Black Knight / Dane Whitman

Güçleri: Mistik güçlere sahip kolyesi sayesinde kolyeye dokunup "Avalon" dediğinde zırh, kılıç, kalkan ve Strider adlı kanatlı büyülü bir atı oluşur. Zırhı ve silahları son derece hafif ve çok dayanıklıdır. Gecenin Kalkanı pek çok saldırıya karşı koruduğu gibi çarpan enerji akımlarını da emebilir ve bu biriken enerji Işığın Kılıcı'nda birikip bu kılıçla çok güçlü saldırılar yapabilir. Kanatlı atı Strider çok hızlı yol alabilir ve suyun altında bile yolculuk edebilir. Suyun altında Strider'ı sürerken Dane'in büyü sayesinde nefes almak gibi bir sorunu yoktur.

Biyografi: Ortaçağda yaşamış eski Black Knight olan kahraman İskandivanya'lı Sir Percy ve aynı unvanla günümüzde yaşayan bir suçlu olan akrabası Nathan Garrett'ın yeğeni olan Dane Whitman bu iki adamdan kendisine kalan gücü kullanarak zamanımızdaki modern Black Knight oldu. Amcasının eski düşmanları Avengers ile aynı tarafta savaştı. Kang ile yaptıkları savaşta Avengers'a yardım edince ekibe katılma teklifi aldı. O sırada İngiltere'de ailesine ait şatoda kalmak istediğinden bu teklifi kibarca geri çevirip ekibin yedek üyesi konumunda yeraldı. Daha sonra ise ekibe tam üye olarak katıldı.

Sir Percy zamanında kılıcına yapılan bir lanetten etkilenince Doctor Strange'in yardımıyla bu lanetin kalkmasını sağladı. Dane kılıcın çok tehlikeli olduğuna kanaat getirip onu bıraktı, ama bir zamanlar bakımını üstlendiği bir yetim olan genç Sean Dolan kılıcın etkisine kapılınca iblisimsi Bloodwraith'e dönüşerek Black Knight'ın en tehlikeli düşmanlarından biri oldu.

Kadınlar konusunda hiç şanslı olmadı. Bir büyücüye aşık oldu, ama büyücü onu kullanıp işi bittiğinde bir kenara fırlattı. Uzun süre ekip arkadaşı Wasp'tan hoşlandı, ama Wasp onun hislerini paylaşmadığı için aralarında herhangi birşey olmadı. İki ekip arkadaşına daha ilgi duydu. Birisi Quicksilver'ın karısı Crystal, diğeriyse Sersi'ydi. Quicksilver'ın Avengers'a geri dönüp Crystal ile aralarının düzelmesiyle Dane ve Sersi daha da yakınlaştılar ve Sersi'ye başka bir boyuta yaptığı yolculukta eşlik etti.

Dünya'ya geri döndüklerinde Dane ve Sersi ayrıldılar. Onslaught savaşının ardından Avengers üyeleri öldü sanıldığından Heroes for Hire adlı ekibe katıldı. Gölün Leydisi adlı bir varlıkla iletişim kurdu. Celtic adlı mistik bir boyuttan gelen Gölün Leydisi ona Avalon'un seçilmiş savaşçısı olduğunu anlattı ve ona Avalon'un adına daha iyi savaşabilmesi için mistik silahlarla istediği zaman başka bir boyuttan yanına çağırabileceği kanatlı bir at verdi.

Heroes for Hire dağılana kadar burada çalıştı. Bu ekibin son görevlerinden birinde Wundagore Dağı'nda yaşayanlarla karşılaştı. Black Knight burada kalıp bu kişilere liderlik etmeyi tercih etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çocuklar için - Çocuk Dünyası Eğitim - Oyun - Eylence - Çocukca Çocuk Sitesi